Bladene falder af træerne, vejret er koldere og dagene bliver kortere, du ved det godt – winter is coming.


Hvordan sparer man bedst på energiforbruget i hjemmet? Der er heldigvis mange muligheder! En lille, men ikke ubetydelig ting, er at vælge de rigtige gardiner. Gardiner kan nemlig være med til at have en isolerende effekt i dit hjem. Især plissegardiner med dobbeltlag eller tykke stofgardiner er altid en god investering både for isoleringen, men også for dit hjems indeklima.

Hold energiforbruget nede med hjælp fra dine gardiner
Med vinterens indtog gælder det om at holde hjemmet varmt med de midler man har – en af dem kan være dine gardiner. Især i vintertiden hvor temperaturen er faldende og vinden bliver ekstra kold, kan kulden trænge igennem vinduerne og der kan opstå træk. Her er det en fordel at have solafskærmning til at tage den værste kulde.

Hos UNIG har vi over 100 energireducerende gardiner som kan hjælpe på dit hjems indeklima.

Hvilke gardiner er bedst?
Det kan argumenteres at alle typer gardiner er med til at reducere energiforbruget, fordi det blandt andet hjælper med at holde kulden ude og varmen inde, men nogle typer af gardiner er bedre end andre.

Plissegardiner med dobbeltstof (Honeycomb/Duette) kan være med til at isolere hjemmet. Det der gør at dobbeltvævet plissegardiner har en effektiv isoleringsevne er, at dobbeltstoffet skaber en celle med luft mellem for- og bagsiden. Det betyder, at om vinteren er plissegardinet med til at holde på varmen og holde kulden ude, men det om sommeren har den omvendte effekt.


Tætvævede stofgardiner er også gode til at holde på varmen og kan være med til at give dit hjem et godt indeklima. Hos UNIG har vi mange forskellige tætvævede stofgardiner særligt inden for semi-transparent og mørklæggende.

Det vigtigste er dog at du investerer i det type gardin, som passer bedst til din stil. Om det er plissegardin, stofgardiner eller noget helt tredje er underordnet – Så længe du solafskærmning til dine vinduer har du allerede hjulpet dig selv til et bedre indeklima.