Vores bedste tips til indretning af dit gæsteværelse inden jul.

Begynder dine juleforberedelser også med at det går op for dig, at tiden gik hurtigere end du troede og at du har endnu ikke streget noget ud på din huskeliste? Ingen grund til panik!

 

Hvis en af dine planer er, endelig at få ryddet op på gæsteværelset, der har fungeret som pulterrum, kontor eller klædeskab siden sidste jul, så har vi samlet en række idéer, genveje, tips og tricks til dig.

 

Få overblik

Inden du går i gang, anbefaler vi at du danner dig et indtryk af, hvad der fungerer og ikke fungerer på dit gæsteværelse. Du kan eventuelt lade dig inspirere af den komfort, som hotelværelser giver, kombineret med den hjemlige varme og gæstfrihed, som man får, når man er gæst i en andens hjem. Et godt hotelværelse har en behagelig seng, afslappende omgivelser, harmonisk belysning samt fred og ro til at lade op til dagens gøremål. Omsætter du kvaliteterne fra et godt hotelværelse til indretningen af dit gæsteværelse, får du hurtigt lavet en checkliste, som hjælper dig med at finde ud af, hvad du allerede har styr på, og hvad du stadig mangler:

 

  1. Skal madrassen vendes eller endda udskiftes?
  2. Er belysningen på gæsteværelset for skarp, fordi værelset til dagligt bruges som kontor? Skal lyspærerne skiftes? Afskærmer dine gardiner effektivt mod sollys? Kan værelset mørklægges helt, så dine gæster får en rolig nattesøvn?
  3. Er rummet for varmt eller koldt? Skal radiatoren aftappes eller ventileres? Trækker det fra vinduet?
  4. Er akustikken på værelset behagelig? Høres vejstøj så tydeligt, at dine gæster risikerer at bliver vækket eller får en urolig nattesøvn?
  5. Er rummets farver harmoniske? Er der plads nok til, at dine gæster kan pakke deres baggage ud og er værelset møbleret, så det ikke føles tomt og ugæstfrit?

 

Dine gæster kommer om 4 uger…

Du kan stadig nå et par indretningsprojekter inden jul. Større projekter, som f.eks. udskiftning af loftlamper til indbygningsspot, der giver gæsteværelset en lysere boutique-hotel stil, kan sagtens nås på mindre end 4 uger. Montering af plisségardiner er en perfekt måde at opnå effektiv styring af lys, indeklima og akustik. Skræddersyede plisségardiner kan få ethvert rum til at se stilrent ud og medvirke til at dæmpe vejstøj, holde kulde og træk fra vinduerne ude samt styre naturligt dagslys, så du opnår en følelse af ro og harmoni uanset hvornår på dagen du og dine gæster opholder sig i rummet. Bestil plisségardinerne i en farve eller nuance, som afspejler værelsets overordnede farvetema, eller køb dem i en kontrastfarve, der giver rummet et balanceret helhedsindtryk. Vores store udvalg finder du her: https://www.uniggardin.dk/142-plissegardin_vaelg_brand

 

Dine gæster kommer om 3 uger…

Find malerpenslerne frem. De to vigtigste aspekter ved et værelse, som du bør tage stilling til, er rummet belysning og farver. Hvis du vælger begge dele med omhu, kan du, med få virkemidler, skabe en ny og dekorativ atmosfære. Hvis dine muligheder er begrænsede, på grund af rummets størrelse, bør du udnytte de muligheder, dette giver dig. Et valg af kraftige farver som f.eks. marineblå og sennepsgul, kombineret med små detaljer som f.eks. et messingfad, en krukke i grønt marmor og greb i farvet glas på klædeskabene kan give rummet en luksuriøs stemning. Andre små detaljer, som medvirker til et luksuriøst indrettet gæsteværelse, kan f.eks. være pyntepuder i samme stof eller farve som dine gardiner, et polstret hovedgærde eller en puf betrukket med dybblå velour.

 

Hvis du har et meget luftigt gæsteværelse, med masser af naturligt dagslys, kan du med få midler skabe en gennemført vintage-stil. Stole, kommoder, lampeborde og lignende småmøbler, som hurtigt ender med at blive placeret tilfældige steder i huset, fordi de ikke rigtig passer ind nogen steder, kan genoplives ved at give dem et lag hvid kalkmaling. Sammensæt de forskellige elementer og tilføj nogle tunge, bløde gardiner eller træpersienner til vinduerne, for at skabe en afslappet og elegant oase. Et mix af mønstrede, ternede og ensfarvede puder omdanner hurtigt en gammel brudekiste til en provisorisk bænk, som du kan placere under vinduet. På denne måde kan de møbler og pyntegenstande, som du før havde gemt og glemt, få nyt liv og give dit gæsteværelse en helt særlig charme. Se vores gardiner her: https://www.uniggardin.dk/146-gardiner. Tilføj lidt ekstra hygge ved at bestille pudebetræk i samme stof, som dine gardiner. Find vores persienner eller træpersienner her: https://www.uniggardin.dk/141-persienner.

 

Dine gæster kommer om 2 uger…

Hvis du vil opnå stor effekt på kort tid, skal du finde løsninger, som har en kort produktions- eller leveringstid. En hurtig løsning kan være et nyt sengetæppe, kombineret med nye rullegardiner i samme farvetema. Begge dele kan bestilles og leveres hjem til dig indenfor 2 uger. Hvis du vil opgradere rummets belysning, men ikke har tid eller lyst til at få hjælp af en elektriker, vil en ny lampeskærm i gyldne nuancer give rummet en varmere følelse. Sørg også for at vælge en lyspære, der afgiver lys i en varm tone, fremfor en hvid, kold nuance. Du finder vores mangfoldige udvalg af rullegardiner her: https://www.uniggardin.dk/140-rullegardiner. Til store vinduespartier anbefaler vi dig at se på vores lamelgardiner, som du finder her: https://www.uniggardin.dk/143-lamelgardiner.

 

Du kan også stadig nå at vende eller udskifte madrassen på gæstesengen. Husk på, at ikke alle madrasser er ens. Når du vælger madras, bør du tænke på, at dine hofter og skuldre skal synke blidt ned i madrassen, så du opnår optimal støtte af ryg og side. Hvis du har mange forskellige gæster i løbet af året, vil det være en fordel at vælge en madras med memory skum, som vil passe til de fleste. Har du til gengæld ofte besøg af de samme gæster, kan du med fordel vælge en madras, der både har en fast og en hård side, som giver dine gæster frihed til at vælge den side, som giver dem den bedste søvn.

 

Dine gæster kommer om 1 uge…

Med kun 1 uge tilbage, inden dine gæster ankommer, kan du opnå den bedste effekt ved at ommøblere gæsteværelset med nænsom hånd. Find en flyttekasse frem og læg de ting, som du ikke har brugt eller set på i månedsvis, og opbevar dem på loftet eller i garagen i stedet. Ryd alle overflader. Hvis du har en kommode, slagbænk eller brudekiste, som du kan anvende til opbevaring af dine daglige brugsgenstande, så kan den med fordel udnyttes på flere niveauer: den kan bruges til at gemme de ting væk, der optager unødvendig plads og giver støj i rummet, samt bruges af dine gæster til at pakke deres baggage ud på. En kommode giver dig og dine gæster den største fleksibilitet, men hvis du ikke har mulighed for at placere en kommode på dit gæsteværelse, kan du f.eks. hænge en knagerække med store tøjkroge på døren, så dine gæster kan hænge deres tøj og andre småting op. En bakke på et sidebord til smykker og andre småting vil hjælpe dine gæster med at organisere sig bedre, så de ikke hele tiden er nødt til at rode rundt i tasker og kufferter for at finde deres daglige fornødenheder.

Et godt gæsteværelse giver også mulighed for en smule privatliv. Hæng håndlæder op på vægkroge og køb en hyggelig badekåbe, som vil få dine gæster til at føle sig velkomne, slappe af og føle dig hjemme. Det er for resten vigtigt at give dine gæster (og dig selv) mulighed for at trække sig lidt tilbage, når du planlægger indretningen af gæsteværelset. Det vil sikre et vellykket ophold og bidrage til at I bevarer jeres venskab i mange år fremover. Sørg for at installere et godt læselys ved sengen, læg en stak gode romaner eller tidsskrifter frem til dem, og skriv et lille kort til dine gæster, med en besked om, at du håber at de vil føle sig hjemme og er velkomne til at trække sig tilbage, hvis de får brug for lidt tid alene.

 

Dine gæster kommer i morgen…

Nu handler det om at lægge sidste hånd på indretningen af gæsteværelset. Rent sengetøj, støvsugning i alle hjørner, tørre støv af overflader, vindueskarme og fodpaneler, gør, at dine gæster føler sig ventede og velkomne. Sæt friske blomster eller en dekoration ind på værelser, og tilføj små detaljer som f.eks. badeværelsesartikler, varme hjemmesko og en frisk kande vand med et par drikkeglas. Hvis du har børn, eller selv er kreativ, kan det være en god idé at hænge et hjemmelavet velkomst-skilt på døren ind til gæsteværelset, hvilket har den ekstra fordel, at dine gæster let kan finde tilbage til deres værelse.

 

Men vigtigst af alt, så husk at nyde tiden sammen med dine gæster.