Transmission, absorbering og refleksion, hvad betyder det egentlig og hvad skal du gå ud fra i forhold til dinnæste bestilling? Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige værdier, vi guider dig derfor igennem de mange muligheder.

 

Transmission

Ønsker du et mørklægningsgardin eller må der gerne komme en smule lys igennem? Transmission er den første værdi, som bestemmer hvor meget lys der kommer igennem tekstilet. 0% er den laveste procent og derfor vores mørklægningsstof, dette tekstil er helt tæt og produceres oftest med en gummibelægning på bagsiden. Ved en værdi på 0% kommer der intet lys igennem.

 

Fra 1% til 100% kategoriseres tekstiler som semi-transparente og transparente, her kommer der en del mere lys igennem, jo højere procent des mere lys. Disse er vores mest gennemsigtige tekstiler som ligger i denne kategori.

 

 

Refleksion

Ønsker du et tekstil som kaster mest muligt lys væk fra gardin og rum? Er svaret ja skal du altid gå efter et tekstil med højeste procent ved denne værdi. Jo højere procent jo mere lys og varme reflekteres væk og samles derfor ikke i gardinet, denne værdi hænger sammen med næste værdi som hedder absorbering.

 

 

Absorbering

Da alle vores gardiner er produceret af tekstiler betyder dette samtidig at den kraftige varme som solen afgiver og kaster ind på gardinet vil blive optaget og absorberet i tekstilet. Nogle tekstiler er bedre end andre til at afvise og reflektere denne varme væk, mens andre absorberes i højere grad. Her kan det sammenlignes lidt med lyst eller mørkt tøj om sommeren i kraftig sol, det mørke tøj bliver automatisk mere varmt at have på end det lyse. Det samme gør sig gældende for gardiner, de mørke tekstiler absorbere altid en del mere varme end de lyse dog er teknologien efterhånden blevet så god at det i høj grad også bliver påvirket af tekstilets kvalitet, hvad det er produceret af, behandlingen samt væveteknik. Dette er den sidste værdi du skal tage stilling til ved din bestilling.

 

Denne procent skal derfor helst være så lav som muligt, jo højere procent jo højere absorbering og derfor højere varme som forbliver i tekstilet og derfor sendes ind i rummet.