Mange vælger sort, når de vælger nye gardiner. Sort fungerer godt som en kontrast til det hvide minimalistiske udtryk som er populært i de nordiske lande. I mange tilfælde giver det også rummet et løft og skaber et visuelt flot udtryk. Især sorte rullegardiner og lamelgardiner er populære. Når du vælger sorte gardiner, så skal du være opmærksom på, at sort tiltrækker varme og i mange tilfælde, så ophober varmen sig også i og omkring stoffet. Det kan altså i nogle tilfælde have den modsatte effekt end ønsket. Altså varmen bliver i rummet i stedet for ude. Når du vælger sort stof skal du altså være opmærksom på;. Reflektionen er et udtryk for hvor meget af lyset som bliver reflekteret retur når det rammer stoffet. En højere % er ensbetydende med, at mere lys sendes retur og dermed en mindre varmeophobning.

Transmission er et udtryk for hvor meget af lyset som trænger igennem stoffet. Eks. vil mørklægningsstof have en % på 0.

Absorbering er et udtryk for den del af lyset/varmen som ophobes i stoffet. En høj % angiver, at en stor del af varmen bliver i stoffet og dermed er med til at varme rummet op.

Sort gardin

Du finder altid disse oplysninger på alt UNIG stof.