I mere end 70 år, har VELUX Gruppen skabt bedre boligmiljøer for mennesker i hele verden. Ved hjælp af brugen af dagslys og frisk luft. Grundlagt på en vision om dagslys, frisk luft og livskvalitet, har VELUX i mere end 60 år skabt energieffektive dag-belysningsløsninger til kommercielle og privat kunder over hele kloden.

Håndværk med tradition for miljøbevidsthed VELUX er så lige dedikeret til at opretholde deres tradition for kvalitet og godt håndværk, som de er til at reducere miljøbelastningen fra produktion, brug samt bortskaffelse af deres produkter. Idet VELUX i deres produktion benytter nogle naturlige ressourcer, giver det dem en direkte forpligtelse over for miljøet, som vi alle er afhængige af.

Sollys for et sundere og gladere liv Sollys har en direkte positiv effekt på vores krop og psyke. Sollyset øger produktionen af D-vitamin gennem huden og øger desuden produktionen af serotonin. Dette kan hjælpe til at give os et bedre humør samt øge vores energiniveau. I løbet af vinteren, især i det nordlige klima, kan de kortere dage føre til en manglende eksponering for sollys, hvilket kan resultere i "Seasonal Affective Disorders" (SAD) og en tilstand af dårligt humør og lavt energiniveau. Velux ovenlysvinduer kan bidrage til at videregive fordelene af sollys til os, mens vi er i vort hjem. Ovenlysvinduer har været i brug i århundreder i hele verden, primært ved at skabe et "vindue" i taget. Ovenlysvinduer har været den traditionelle metode anvendt til at skabe et hjem fyldt med naturligt dagslys. Mængden af naturligt lys, som et ovenlysvindue giver, er op til 5 gange mere end et klassisk væg vindue i samme størrelse. Sollys er såkaldt fuldspektret lys og er bedre for vores øjne, krop og sind end det kunstige lys fra el-pærer og lysstofrør.

Energibesparelse med ovenlysvinduer VELUX ovenlysvinduer giver naturligt dagslys, så vi kan minimere vores brug af kunstigt lys. Ved sammenligning af en såkaldt lystunnel og el-pære, vil sollyset gennem en 14" lystunnel svare til en 461 watts el-pære. Selv på overskyede dage, vil en 10" lystunnel give ikke mindre end 100 watts sollys. Den øgede mængde af sollys gennem ovenlysvinduer og lystunneller, er yderst gavnligt i f.eks. pakhuse og fabrikker, da man således kan mindske behovet for fluorescerende lys i dagstimerne. Medarbejderne oplever også en reducering i gener så som anstrengte øjne under præcisionskrævende arbejdsprocedurer. Man sikrer dermed at kvaliteten af håndværk forbedres. Fordelene ved sollys via ovenlysvinduer er utallige. Den enorme mængde af sollys som trænger gennem et ovenlysvindue, spiller en afgørende rolle i forhold til at forbedre vores måde at leve på, og demonstrerer en effektiv anvendelse af naturens kræfter.

Søg efter mærke »VELUX