Foldegardin - UNIG Foldegardin - UNIG UNIG Foldegardin LUX er et enkelt og stilrent gardin til regulering af lysindfaldet i alle kvadratiske vinduer. Hvorfor skal jeg vælge et... 429

Foldegardin - UNIG Foldegardin - UNIG Foldegardin - UNIG

Information

UNIG Foldegardin LUX er et enkelt og stilrent gardin til regulering af lysindfaldet i alle kvadratiske vinduer.

Hvorfor skal jeg vælge et foldegardin?
Ønsker du at indrette hjemmet med bløde gardiner og har begrænset plads uden om vinduerne, så er foldegardiner den perfekte løsning. Stoffets tæthed afgør hvor meget lys og indkig gardinet tillader.

Enkelt og stilrent
UNIG Foldegardin LUX produceres med stofkvaliteter specielt egnet til gardiner. Gardinet leveres med system og beslag til enkel montering. Foldegardinet sikrer hyggen og giver en god stemning i rummet.

Et gennemtænkt gardin
UNIG foldegardin syes efter dine mål, så de passer perfekt til dine vinduer. Du har muligheden for at vælge mellem forskellige modeller, enten med vandrette glasfiberstænger eller med liftbånd. Styringsmulighederne kan være med snoretræk eller den funktionelle med kæde. Der findes flere tilvalgsmuligheder for at få det ønskede udtryk på gardinet. Stoffet er let at afmontere og vaske.

Gode anvendelsesmuligheder
Lette stoffer i foldegardiner er velegnet, hvis lyset skal ind i rummet, men skærme for skarpe solstråler. Tætvævede eller mørklæggende stoffer er optimale, hvis lyset skal lukkes ude, f.eks. i værelser.

Garantiperiode:
Vi tilbyder 3 års garanti på alle UNIG LUX produkter.

UNIG Foldegardin LUX kan laves med følgende kombinationer

 • Model: Vandresse glasfiberstænger eller liftbånd
 • Styring: Snorbetjening eller kædebetjening
 • Toplæg: Med eller uden toplæg
 • Folder: Standard (7 cm) eller dobbelt folder (14 cm)
 • Betjeningslængde: 75%, 50cm, 100cm, 150cm, 200cm eller børnesikkerhed
 • Ekstra: 1 eller 2 stk. matchende pudebetræk

Det skal du være opmærksom på:

 • I tætvævede og lysdæmpende stoffer kan der være synlige huller fra symaskinens sting.
 • Vi anbefaler, at du bestiller gratis stofprøver, inden du bestiller gardiner, da dette er den bedste måde at vurdere stoffets farve og kvalitet på.
 • Ved foldegardiner, der er bredere end det valgte stof, vil der være en lodret sammensyning midt på gardinet.
 • UNIG Foldegardiner sys præcist ud fra de mål, du opgiver. UNIG har en produktionsmargin på +/- 3mm i bredden og højden.
 • OBS: Da stoffet har været pakket sammen under transport, kan der forekomme krøller/folder i stoffet, som retter sig ud efter 8-10 dage. Hvis der er folder, som ikke rettes ud, kan man fugte gardinet lidt med en vandforstøver og lade det tørre hængende.

Husk inden du bestiller: (følgende er ikke reklamationsgrundlag)

 • Hvis man modtager et gardin, der fraviger stoffets farve på computer/tablet/mobilskærm, er det ikke en berettiget reklamation.
 • Der kan forekomme nuanceforskelle i indfarvningen fra stofrulle til stofrulle, så hvis der skal være garanti for at farven er den samme – skal gardinerne bestilles på samme ordre.

Læs mindre

Teknisk info

Det får du med UNIG Foldegardin LUX

 • Foldegardin inkl. system
 • Beslag til væg/loft
   

Mulige mål
UNIG Foldegardin LUX kan laves i bredder fra 30 cm til 260 cm samt i højder fra 10 cm til 300cm, afhængigt af model og valgt stof. De mål du bestiller er de mål det færdige gardin vil have inkl. lister.

Modeller
Der findes 2 styringsmuligheder, en med snorbetjening og en med kædebetjening.

Snorbetjening - HøjreSnorbetjening - VenstreStyring med snorbetjening i højre eller venstre side.
Gardinet udløses ved at trække snoren bagud, derfor egner dette system sig kun til montering, hvor der er luft bag snoretrækket, så gardinet kan betjenes.
Listen er aluminium, hvid. H: 22mm, D: 12mm. Foldegardinet monteret med hvidt velcrobånd, 20mm på listens forside. Underliste er i aluminium, hvid, H: 25mm.


Kædebetjening - HøjreKædebetjening - VenstreStyring med kæde i højre eller venstre side.
Lydsvagt system med bremsefunktion i alle positioner. Systemet leveres i hvid farve. Listen er aluminium med målene H: 30mm, D: 33mm. Foldegardinet er monteret med hvidt velcrobånd, 20mm på listens forside. Kæden er i hvid plast. Underliste er i aluminium, hvid, H: 25mm.

Foldegardin typer:

Der findes to forskellige typer foldegardin:

 • Type A med glasfiberstænger
 • Type C med liftbånd


Type A:

Type A - GlasfiberstængerFoldegardin med glasfiberstænger, monteret vandret på gardinets bagside med en afstand på 20-25 cm. Glasfiberstængerne og underliste kan tages ud, så gardinet nemt kan rengøres. Snore til at hejse/sænke gardinet med løber gennem ringe, monteret på gardinets bagside ved underliste og stænger. Gardinet folder mellem stængerne.


Type C:

Type C - LiftbåndFoldegardin med transparente liftbånd påsyet lodret på bagsiden i hele gardinets højde med en afstand på ca. 40 cm, dog med 2 liftbånd inden for de yderste 20 cm på hver side af gardinet. Snore til at hejse/sænke gardinet med løber gennem liftbåndenes løkker og er fastgjort med ringe ved underlisten på gardinets bagside. Gardinet folder mellem de fastgjorte snore.


Toplæg:

Uden toplægMed toplægSom standard leveres UNIG Foldegardin uden toplæg øverst på gardinet, dette kan dog tilkøbes. Toplægget er 65mm og er placeret øverst så det dækker toplisten.

Folder:

Standard folderDobbel folderSom standard leveres UNIG Foldegardin med folder på 7 cm bredde.
Derudover er der mulighed for at vælge folder på 14 cm.

Betjeningslængde:
Som standard leveres UNIG Foldegardin med en betjeningslængde på 75% af gardinets bestilte højde.
Derudover er der mulighed for at vælge mellem flere fastsatte betjeningslængder.
Der er ligeledes mulighed for at vælge betjeningslængde med børnesikkerhed, som følger EU Standard EN 13120 som vedrører børnesikkerhed.

Reglerne for børnesikkerhed ses i nedenstående tabel: 

Betjening

Løsning

Produkthøjde

Betjeningslængde

Snorbetjening

Snorholder

< 100 cm

2/3 af produkthøjden

Snorbetjening

Snorholder

> 100 cm < 250 cm

Max. 100 cm

Snorbetjening

Snorholder

> 250 cm

Produkthøjde - 150 cm

Kædebetjening

Kædestrammer

< 100 cm

2/3 af produkthøjden

Kædebetjening

Kædestrammer

> 100 cm < 250 cm

Max. 100 cm

Kædebetjening

Kædestrammer

> 250 cm

Produkthøjde - 150 cm


5005Til styring med snorbetjening og børnesikkerhed medfølger snorholder (vnr. 5005) i klar plast. Snorholderens størrelse H: 54mm, B: 12mm, D: 15mm.
 

3121Til styring med kædebetjening og børnesikkerhed medfølger en kædestrammer (vnr. 3121) i klar plast. Kædestrammeren fastgøres i væggen og kæden sættes i. Kædestrammerens størrelse: H: 50mm, B: 15mm, D: 20mm.
 

Beslag:

5003 - HvidKombibeslag (vnr. 5003) i hvid plast til snorbetjening. Kombibeslagets størrelse H: 21mm, B: 18mm, D: 34mm.


5000 - HvidKombibeslag (vnr. 5000) i hvid aluminium til kædebetjening. Kombibeslagets størrelse H: 31mm, B: 20mm, D: 31mm.

Læs mindre

Sådan måler du op

Opmålning
De mål du bestiller er de mål, som det færdige gardin vil have (inkl. lister og system). 

BEMÆRK: Du skal fratrække 0,5 cm fra breddemålet, hvis det skal sidde i en karm. Mål bredden øverst og nederst og træk fra det smalleste mål. Højdemålet skal altid være det fulde mål.

 

Opmålingsfilm

 

Vejledning

Læs mindre

Montering

Det skal du bruge
- Skruetrækker
- Målebånd
- Evt. boremaskine

 

Monteringsfilm


Monteringsvejledning


Læs mindre

Chat med os