Gardin - UNIG Gardin - UNIG Gardiner er en klassiker, som giver stemning og komfort til ethvert rum. Hos UNIG kan du vælge mellem tunge og lette stoffer i flotte kvaliteter, så du nemt kan finde noget, der passer til din stil. 269

Gardin - UNIG Gardin - UNIG Gardin - UNIG

Information

Gardiner er en klassiker, som giver stemning og komfort til ethvert rum. Hos UNIG kan du vælge mellem tunge og lette stoffer i flotte kvaliteter, så du nemt kan finde noget, der passer til din stil.

Hvorfor skal jeg vælge et gardin?
Gardiner skaber hygge, forbedrer akustikken i rummet og er dekorative. De lette stoffer lader lyset slippe ind, men skærmer for indkig og de tunge stoffer forbedrer akustikken i lokalet samt holder mere lys ude, evt. med mørklægningseffekt.

Klassisk og dekorativt
Gardinerne kan designes i størrelse og model efter ønske. Gardiner kan også kombineres med rulle-eller plissegardiner, hvis man ønsker at skjule karmen på vinduet.

Et gennemtænkt gardin
UNIG Gardiner LUX syes som standard med smalt hægtebånd og 120% stofmængde ud fra dine bestilte breddemål og leveres klar til montering. Vores forskellige stoffer er specielt udvalgt til gardiner, så de ikke krøller så nemt og falder flot. Du kan vælge blandt forskellige modeller til dine gardiner som stropper. ringe, læg eller rynkebånd. Gardinskinner eller-stænger skal bestiller separat.

Gode anvendelsesmuligheder
Gardiner kan anvendes i kvadratiske åbninger og vinduer, hvor der er plads til stoffet i eller udenfor åbningen. Gardinerne betjenes enkelt og rengøres nemt.

Garantiperiode:
Vi tilbyder 3 års garanti på alle UNIG LUX produkter.

UNIG gardiner LUX kan laves med følgende kombinationer

 • Model: Hægtebånd smalt (33mm) eller bredt (70mm), et-læg, kovserringe, rundlæg eller stropper
 • Rynkehoved (stofhøjde fra øverste kant til hægtebånd): 0cm, 0,5cm, 1cm, 1,5cm og 2cm
 • Stofmængde: 120% eller 180%
 • Parkering: Højre side, venstre side eller delt i hver side
 • Ekstra: Gardinbælter i 3 modeller i 45cm, 60cm, 75cm eller 90cm længde. 1 eller 2 pudebetræk (40x40cm)

Det skal du være opmærksom på:

 • I tætvævede og lysdæmpende stoffer kan der være synlig huller fra symaskinens sting.
 • Vi anbefaler, at du bestiller gratis stofprøver, inden du bestiller gardiner, da dette er den bedste måde at vurdere stoffets farve og transparens på. 
 • Ved gardiner, der er bredere end det valgte stof, vil der være en eller flere lodrette sammensyninger på gardinet. 
 • UNIG Gardiner LUX syes ud fra de mål, du opgiver. UNIG har en produktionsmargin på +/- 3mm i bredden og højden. 
 • UNIG Gardiner LUX syes som oftest af halve eller hele stofbaner og gardinets stofbredde vil altid være minimum den bestilte bredde. 
 • Når gardinet er monteret, anbefales det at samle det i "harmonika" folder forneden og sætte en papstrimmel om gardinet i op til 8 dage, for at folderne hænger ensartet. 
 • Da stoffet har været pakket sammen under transport, kan der forekomme krøller/folder i stoffet, som retter sig ud efter 8-10 dage. Hvis der er folder, som ikke rettes ud, kan man fugte gardinet lidt med en vandforstøver og lade det tørre hængende.

Husk inden du bestiller: (følgende er ikke reklamationsgrundlag)

 • Hvis man modtager et gardin, der fraviger stoffets farve på computer/tablet/mobilskærm, er det ikke en berettiget reklamation.
 • Der kan forekomme nuanceforskelle i indfarvningen fra stofrulle til stofrulle, så hvis der skal være garanti for at farven er den samme - skal gardinerne bestilles på samme ordre. 

Læs mindre

Teknisk info

Det får du med UNIG gardin LUX
Gardinet leveres komplet med hægtebånd og hægter isat, kovserringe eller stropper.

OBS: Gardinskinne eller-stang købes separat.

Mulige mål
Gardiner fra UNIG kan laves i bredder fra 10 til 735 cm og i højder fra 10 til 500 cm. Ved breddemål, som er større end det valgte stofs bredde, vil der være lodrette sammensyninger i gardinet.

Modeller
Der findes seks forskellige modeller:

 1. Smalt hægtebånd (33mm)
 2. Bredt hægtebånd (70mm)
 3. Et-læg
 4. Kovserringe
 5. Rundlæg
 6. Stropper

Smalt hægtebånd (33mm):
smalt hægtebåndHægtebånd i 33mm højde med ca. 10 hægter pr. stofbane. Kan bestilles med 120% eller 180% stofmængde. Gardinet rynkes ind til den bestilte bredde. Sidesøm er 2x2cm og bundsøm er ca. 6,5cm. Rynkehovedet er standard 0,5cm højt, andre mål kan bestilles.

Bredt hægtebånd (70mm):

Bredt hægtebåndHægtebånd i 70mm højde med ca. 10 hægter pr. stofbane. Kan bestilles med 120% eller 180% stofmængde. Gardinet rynkes ind til den bestilte bredde. Sidesøm er 2x2cm og bundsøm er ca. 6,5cm. Rynkehovedet er standard 0,5cm højt, andre mål kan bestilles.

Et-læg:

et lægKlassisk et-læg gardin, som giver gardinet en naturlig fold. Stofmængde udgør 150% af den bestilte gardinbredde. Lægget er ca. 30mm, 5 læg pr. stofbane. Gardinet leveres med en fleksibel hægte pr. læg. Hægten kan indstilles ca. 70 mm i højden. Sidesøm er 2x2cm og bundsøm er ca. 6,5cm.

Kovserringe:

kovserringeAluminium kovserringe på 40mm i diameter, monteret med en afstand på 1 cm fra gardinets øverste kant. Kan bestilles med 120% eller 180% stofmængde. Gardinet laves med 6 ringe pr. løbende meter. Sidesøm er 2x2cm og bundsøm er ca. 6,5cm.
OBS: Denne model kræver min. 10cm afstand til væg/glas for at have plads til folderne.

Rundlæg:

rundlægSyede rundlæg, som giver gardinet en naturlig fold. Stofmængde udgør 220% af den bestilte gardinbredde. Rundlægget er formet af ca. 10cm stof, 5 læg pr. stofbane. Gardinet leveres med en hægte pr. læg. Sidesøm er 2x2cm og bundsøm er ca. 6,5cm.

Stropper:

stropperStropperne har en højde på 10cm og er 5cm brede. Stroppernes højde er inkl. i det bestilte højdemål på gardinet. Kan bestilles med 120% eller 180% stofmængde. Gardinet laves med 6 stropper pr. løbende meter. Sidesøm er 2x2cm og bundsøm er ca. 6,5cm.


Parkering:
Der er tre muligheder for parkering af gardinet:
Højre sideVenstre sideBegge sider

Højre side.
 Venstre side. Delt på hver side.


Rynkehoved:
Rynkehoved

Rynkehoved er afstanden fra stoffets øverste kant og ned til hægtebåndets øverste kant. Som standard leveres UNIG gardiner med rynkehoved højde på 0,5cm, men andre mål kan bestilles og er inkl. i gardinets bestilte højdemål.

Stofmængde:
120% stofmængde
Som standard leveres UNIG gardiner med en stofmængde på 120% af det bestilte breddemål. Hvis du f.eks. bestiller et gardin med 120cm bredde, vil stoffets bredde være mindst 144cm.

180% stofmængde
Alternativt kan der vælges 180% stofmængde til hægtebånd, stropper og kovserringe. Den større stofmængde på 180% giver flottere folder, også når gardinet er trukket for. Ved modellerne et-læg og rundlæg er stofmængden fast.

Ekstra:
Pudebetræk

Som ekstra bestilling til gardiner kan der tilkøbes 1 eller 2 pudebetræk i valgte stof på 40x40cm.

GardinbælteModel 1Model 2Model 3
Der er også mulighed for at tilkøbe matchende gardinbælter i tre forskellige modeller i længderne 45, 60, 75 eller 90cm. Messingring er påsyet i hver ende af gardinbæltet til fastgørelse i krog på væg.
OBS: Krog til ophæng skal bestilles separat (vnr. 7003). 

Læs mindre

Sådan måler du op

De mål du bestiller er de mål, som det færdige gardin vil have.

Læs vores vejledning til opmåling til dine gardiner, inden de bestilles.

Opmålingsfilm

 

Vejledning

Læs mindre

Montering

Det skal du bruge
- Skruetrækker
- Målebånd
- Evt. boremaskine

OBS: Check om der er det samme antal glidere på gardinskinnen som antal hægter på gardinet. Det er nemmest at fjerne eller tilføje glidere inden gardinskinnen monteres. 

Opsætningsfilm

Læs mindre

Chat med os