Når du skal sætte strøm til dine gardiner, så er der nogle ting du skal forholde dig til inden. Generelt, så skal du huske, at al strøm på 230V kræver en autoriseret elinstallatør til at tilslutte dette. Derimod kan du selv tilslutte 12V og 24V. For at kunne styre dine gardiner med en fjernbetjenings, så kræver det følgende ting: - Gardin med motor - RTS (modtager signal fra fjernbetjeningen) - Strømforsyning - Fjernbetjening Disse fire ting gør at du kan styre dit gardin (Rullegardin, Lamelgardin, Plissegardin, Persienne) med en fjernbetjening. Afhængig af dit behov, så kan nogle af disse ting være sammenbygget. Eks. så kan motoren i gardinet have indbygget RTS eller RTS og strømforsyning kan være bygget sammen.

Gardin motor med eller uden RTS? For at kunne styre hvert gardin seperat, så kræves det at hvert gardin har sin egen RTS enhed. Fordelen ved at have indbygget RTS i motoren på gardinet er, at man ikke skal have RTS enheden siddende løs ved siden af gardinet. Skal man derimod have styret sine gardiner i en gruppe, så kan det bedre betale sig at have en RTS enhed til at styre dem alle. (Spar pengene!)

Strømforsyning til gardiner med eller uden RTS? Alle motorer med 12V eller 24V kræver en strømforsyning. Hvis du ikke ønsker at styre dine gardiner seperat, så kan det være en fordel at købe en strømforsyning med indbygget RTS. Skal dine gardiner sidde tæt på hinanden, så kan du også vælge at have en strømforsyning men separat RTS.

Fjernbetjening til gardiner Fjernbetjeninger opdeles typsik efter hvor mange kanaler de har. Hver kanal kan styre ét gardin. Nedenstående er en oversigt over den typiske måde at sammensætte styring af et gardin med motor Gardin med motor