Sommeren nærmer sig med hastige skridt. Sommer betyder mere tid udenfor og dermed også mere tid ude i solen. De fleste elsker solen og nyder at være ude. Selvom solen er dejlig, så er det også vigtigt, at kunne være i skyggen. Mange mennesker bruger en parasol eller en markise i deres have til at sikre sig en god plads i skyggen. Når du vælger en ny markise så er der flere ting du skal huske at forholde dig til.

Hvor skal markisen sidde?

De fleste vælger at sætte markisen på en husvæg over en dør eller et vindue. Det er vigtigt, at huske at stortset alle markiser skal monteres så højt som muligt, for at sikre at markisens udhæng kan have et fald, fra væggen og ud. Normalt skal man minimum have 190cm fra markisen yderste underliste og ned til jorden.

Markise med eller uden kassette?

I Danmark bliver en markise udsat for meget forskelligt vejr. Det kan derfor være en god ide at beskytte den mest muligt, når den ikke bliver brugt. Det gør du bedst med en kassette, som kan beskytte dugen (stoffet) mod al slags vejr.

Markise med håndtag eller fjernbetjening?

Hvordan markisen skal betjenes er et meget individuelt spørgsmål. Den klassiske løsning er med en drejestang, hvorimod den mere luksuriøse er med en fjernbetjening. Hvis du vælger løsningen med en fjernbetjening, så husk, at markisen har en motor som typisk kræver 230V.
Når du køber en UNIG markise, så kan du altid skræddersy din markise, så den passer dine behov. Se alle vores markiser her